Descriere
PRINCE MIRCEA, Cuvee d’Excellence Alb, Crama Vinarte
Pentru că prima impresie contează, acest vin aperitiv afișează de la început arome de citrice şi flori de salcâm și o mineralitate plăcută, ce se dizolvă în parfum de grapefruit şi flori de lamâiţă.
Din Riesling Italian şi Sauvignon Blanc, Prince Mircea Cuvee D’Excellence are o culoare galben-pai cu reflexii verzui și un gust sec, ușor acid, cu un final fin şi un postgust prelung.
Fiind recomandat ca băutură aperitiv, Prince Mircea Cuvee D’Excellence îşi face debutul cu arome fine, generate de citrice şi flori de salcam. Surprinde simţul olfactiv cu o mineralitate plăcută ce se dizolvă în parfumul de grapefruit şi cel de flori de lamâiţă.
Obţinut din soiul de struguri Riesling Italian şi Sauvignon Blanc, Prince Mircea Cuvee D’Excellence dezvăluie o culoare galben-pai cu reflexii verzui. Gustul sec, puternic la inceput, uşor acid, cu un final fin şi un postgust prelung, completează subtil meniul alcătuit din fructe de mare, preparate din peşte, carne albă şi brânzeturi lejere.
Se recomandă a se consuma tânăr sau cu o uşoară învechire (2-3ani) la temperatura de 10-12*C. Prince Mircea Cuvee D’Excellence este vinul care iniţiază, cu succes, atât aperitivele, cât şi conversaţiile plăcute.
“Vinul este poezia pământului. Vinarte, în cele trei domenii de renume pe care le deţine, Dealu Mare, Sâmbureşti şi Mehedinţi, şi-a propus să culeagă aceste versuri şi să le adune într-o colecţie. Am asamblat tradiţia şi potenţialul excepţional al viilor noastre cu tehnica de vinificare modernă, fară a neglija geniul uman care le produce, în speranţa de a fi reuşit să contribuim la naşterea unei noi generaţii de mari vinuri româneşti. Măsura reuşitei o putem avea numai de la cei care vor dori să guste vinurile pe care specialiştii Vinarte şi-au pus semnătura.” SERGIO FALESCHINI – Preşedinte Vinarte
VINARTE a implicat zeci de enologi, ampelografi și viticultori din România, Italia și Franța în procesul de identificare a celor mai bogate zone viticole din țara noastră.După multe cercetări și dezbateri, atenția specialiștilor s-a îndreptat către podgoriile Sâmburești și Stârmina.
Podgoria de la Stârmina (160 ha) are avantajul zilelor însorite și al climatului cu influență mediteraneană. Podgoria situată lângă Dunăre se bucură de temperaturi ideale pe tot parcursul anului. Generozitatea soarelui și a vântului adus de pe albia râului ajută lupta să ajungă la maturitate deplină, un element vizibil în culoarea, aroma și gustul vinului.
Podgoria Castelului Bolovanu de la Sâmburești (50ha) este o bijuterie a României, a cărei valoare a fost recunoscută chiar cu două milenii în urmă. Microclimatul ideal aici garantează un echilibru excelent între nivelul vechi, aciditate și polifenol, iar personalitatea vinului obținut este inconfundabilă.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.