Descriere
DAVINO – FLAMBOYANT
Vin rosu sec
Denumire de Origine Controlata “Dealu Mare”
Soiuri de struguri: Cabernet Sauvignon 70%, Merlot 20%, Feteasca neagra 10%
Un vin rosu-rubiniu intens cu reflexe purpurii, limpede-cristalin.
Mirosul este complex, persistent si intens, cu nuante de fructe negre, stafide, condiment, piper verde, menta si tabac.
Gustul este complex si expresiv, amplu, puternic dar rotund. Evolutie pe o panta lunga, cu un postgust remanent usor condimentat, ce pune in evidenta taninurile fine si elaborate.
Asocieri culinare: Carne de miel la gratar sau cuptor, carne de vita impanata, carne de vanat, branzeturi uscate imbatranite mediu. Se serveste la 18-19°C.
Situate in Dealu Mare, cel mai inchegat masiv din Romania, in chiar inima lui, Ceptura – vestit centru viticol de prin secolul XIV, plantatiile Davino poarta cu mandrie denumirea de origine “Dealul Mare – Ceptura”. Raspandite pe fiecare din cele patru platouri colinare si versantii vailor care le despart, plantatiile exploateaza la maximum potentialul intregului areal colinar, prin specificul si diversitatea microclimatica a fiecarei coline in parte.
Se produce prin culesul selectiv al strugurilor din cele mai valoroase parcele de Cabernet Sauvignon, Merlot si Feteasca Neagra, vita de vie având o varsta medie de circa 37 – 40 ani. Vinificarea separata a celor trei soiuri din cupaj. Metoda de vinificatie in rosu: clasica pe bostina, în vase mici de inox la 26-28°C, Cabernet Sauvignon timp de 29 zile, Merlot–23 zile si Feteasca Neagra–19 zile. Fermentatie malolactica desavarsita imediat dupa cea alcoolica, în barrique. 100% maturat în baricuri de stejar românesc din care: 88% noi si 12% la a doua utilizare timp de 9-10 luni. In cupaj concura cele mai valoroase butoaie, procentele de participare ale fiecarui soi fiind: Cabernet Sauvignon 70%, Merlot 20% si Feteasca Neagra 10%. Învechire la sticla minimum 30 luni.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.