Descriere
C’EST SOIR, Busuioaca de Bohotin, Demidulce, Crama HERMEZIU
C’est soir, vinul fructat in culoarea razelor de soare la apus pe malul marii.
Zona de producere: NE Moldovei, în nordul judeţului Iaşi, localitatea Bivolari
Clasificare: DOC – CMD
Recoltare: recoltarea manuală, la maturitate deplină, la începutul lunii octombrie
Vinificatie: macerarea mustuielii la temperatură scăzută, urmată de presare menajantă, separarea fracțiunilor de la presare, se extrage cca 60% must ravac, fermentația alcoolică se desfășoară la 17 °C și se sistează la atingerea conținutului de alcool și zahăr rezidual dorite
Degustare: culoare roz deschis, foiță de ceapă, aromă intensă, florală – petale de trandafir, pusă în evidență și de conținutul de zahăr rezidual, gust plăcut, intens, persistență bună
Asociere culinara: deserturi pe bază de ciocolată fondantă, trufe, creme de ciocolată, produse de patiserie, foie gras, brânzeturi maturate aromate.
Hermeziu înseamnă destin, vitejie și forță. E povestea moșiei dinastiei Negruzzi. E vibrația vinului de acum 200 de ani, transmisă azi ca o legendă cu prefață literară.
Crama Hermeziu se dezvoltă astăzi în cadrul grupului de firme Domeniile Lungu, o afacere de familie, susținută și dezvoltată prin investiții în tehnologie și modernizare. Vinurile obținute de Crama Hermeziu au o legătură specială cu pământul, fiind concepute pentru a transmite mai departe istoria locurilor de unde provin.