Crama Nico Lazaridi nu este o crama obisnuita. Inceputa in 1987 de catre Nico Lazaridi in zona Drama, in apropiere de Kavala, via se intinde pe 80 de hectare, si numai fabrica ocupa 6500m2.
Vinurile produse de catre Nico Lazaridi provin din 3 vii, una este cea de langa fabrica, cea mai mare, apoi a doua este in Kavala , iar cea de-a treia este din via din Mykonos. Cele mai cunoscute dintre aceste vinuri sunt Chateau Nico Lazaridi (cu numeroase premii internationale), The Black Sheep, Perpetuus, Magic Mountain.
Gama Perpetuus este varful liniei de vinuri Nico Lazaridi, cu o fermentare initiala la 12 grade apoi urcat la 16 grade, se matureaza in 2 luni in tankuri apoi, 80% din vin este maturat pentru 4-5 luni in butoaie iar restul de 20% ramane fresh. Aceste modificari ale procesului de vinificatie ofera vinului caracterul fructos si structurat.
Soiul de vin este 100% Semillion
Culorile sunt deschise, de verde incandescent, aroma strugurilor data de fructe, miere , acacia si iasomie.
Poate fi pastrat pana la 6 ani de la culegere.
Se serveste la 10grade impreuna cu carne alba, peste, sosuri complexe
Vinurile : Sangiovese 40%, Cabernet Sauvignon 60%.
Metoda de vinificatie : Metoda folosita este cea clasica a vinurilor rosii cu o extractie lunga. Este imbatranit in vinuri de stejar fracez, timp de 16-18 luni si apoi inca 18-24 luni in sticle depuse in pivnitele cramei.
Gustul: O culoare intens rubinie de rosu cu tente de maron. Aromele viguroase de mici fructe de padure rosii si violet, cu mici tente de scortisoara, piper negru toate in perfect echilibru cu gustul de butoi de stejar. Este un gust complex, gentil, cu finalitate prelungita.
Imbatranirea : Este usor de pastrat pe perioada de 12-15 ani dupa culegere
Servirea perfecta : Servirea se face la 18-20 grade, ca un companion excelent pentru friptura de miel, porc cu sos de struguri sau alte carnuri la gratar.