Descriere
Corcova Chardonnay, Crama Corcova
Aromele sunt intense de caise și piersici, completate subtil de accente de migdale dulci și briose. Un monocépage alb, proaspătă și totuși cremos (nu a intrat în contact cu lemnul), vioi și cu note finale de fructe exotice. Proverbialul vin de cursa lunga.
Asociere culinara: Antreuri ușoare din fructe de mare și / sau brânzeturi proaspete, sau langa preparate pescaresti servite cu mamaliguta ca la cherhana.
Sugestii de servire: De consumat la temperatura de 11-13°C în pahare de vin alb tip lalea, cu picior. Nu se recomanda decantarea.
Vinurile Corcova Roy & Dâmboviceanu sunt speciale și au acel “gout du terroir”, pentru că aici se întrunesc toate elementele necesare: un climat temperat-continental cu influențe mediteraneene – veri calde și secetoase, ierni blânde, cu precipitații accentuate; solurile cu o structură litologică variată și o mineralitate bogată, specifice Piemontului Motrului, parte a celei mai mari unități piemontane din țară, Piemontul Getic; vița de vie nobilă cu soiurile potrivite, furnizată de Pepinieres Hebinger și munca atentă și responsabilă a echipei Corcova Roy & Dâmboviceanu.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.