Descriere
Este un vin creat din patru soiuri roşii importante din via Oprişorului: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz. În Drăgaica Roşie se îmbină supleţea Pinot Noir-ului cu forţa Cabernet Sauvignon-ului, catifelarea Merlot-ului şi picanteria Shiraz-ului. Echilibrat, armonios, cu nuanţe intense şi plăcute ce dezvoltă arome de prune uscate, coacăze, lemn puţin ars şi ciocolată cu lapte. Este potrivit scopului pentru care a fost creat: asocierea cu preparatele gastronomice. Dar să nu-i refuzăm dreptul de a fi consumat de plăcere la o întâlnire amicală, căci supleţea şi uşoara-i moliciune îl fac mai mult decât atrăgător.
Când Sancta Diana romană a devenit, la români, Sânziana, mitologia locală a reţinut naşterea Drăgaicei (de la „cel drag”), fiinţe care, în Noaptea de Sânziene, alungă răul şi vestesc dragostea. În timp, sărbătoarea a prins acelaşi chip pretutindeni, de la flori puse sub pernă la coroane de sânziene aruncate în cireada de vite, pentru a afla vârsta ursitului. Dacă sătenii îşi respectă cuvântul, adică nu tulbură liniştea spiritelor scoţând apă din fântână noaptea, şi nici nu săvârşesc alte asemenea păcate, Drăgaica are grijă de recolte şi îi fereşte de boli pe copiii puşi în braţele fecioarelor care joacă-n horă.
„Lucrurile bune se întâmplă celor care ştiu să aştepte”, se spune. Iar acest vin este o dovadă că munca şi răbdarea nu rămân nerăsplătite. Drăgaica nu dă buzna, ci aşteaptă să-şi găsească tovarăşul ideal. Decantat îndelung şi servit în cele mai bune pahare cu putinţă, vinul oferă o linie imprevizibilă de note şi arome, în timp ce spune o poveste lungă, foarte lungă. Un povestaş binevoitor care, în loc să contrazică, te duce de mână acolo unde poţi găsi certitudini. E prietenos, deloc autoritar, nobil, puternic şi… foarte special.
Tradițiile, obiceiurile, credințele Olteniei Profunde nu sunt altceva decât respirații de zi cu zi, proaspete, ale unori valori ce surprind de fiecare dată prin originalitatea și puterea lor.
Poveștile încep, de obicei, cu „A fost odată ca niciodată…” Acest „odată” are pentru Crama Oprișor o latură documentară, dar și o notă reflexivă. Privirea înapoi nu este doar o ocheadă aruncată peste umăr, ci o mândră întoarcere în timp pentru a dezvălui oamenilor fundamentul pe care construim conceptele și valorile.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.