In crama Liliac este utilizata o tehnica de ultima generatie care vine in completarea know-how-ului oferit de catre oenologi recunoscuti.
Strugurii sunt recoltati manual si sunt prelucrati cu aceeasi atentie deosebita cu care au fost urmariti pana la maturare. Procesul de vinificatie sta in mainile unei echipe de profesionisti locali si internationali iar procesele de productie utilizate aduc vinuri de cea mai buna calitate.
Crama Liliac are doua podgorii: Batos si Lechinta
Pe cele 38 de hectare pe care se afla podgoriile Batos, sunt cultivate in prezent sortimente de struguri care dau productia autohtona de vinuri albe si rosii. Recolta are potentialul unor vinuri complexe iar teritoriul este evidentiat de diferentele mari de temperatura dintre noapte si zi.
Podgoriile situate pe dealurile regiunii Lechinta au parte de un microclimat excelent, care asigura coacerea optima a strugurilor. Podgoria are 14 hectare iar solul este nisipos si are un procent scazut de lut.
La crama Liliac expertii pun accent pe vinurile obtinute dintr-un singur soi de struguri.
Liliac are o colectie limitata numita Private Selection, care cuprinde cele mai bune vinuri din podgorii alese care valorifica intregul potential al regiunii. Aceste vinuri sunt regasite la multe localuri selecte din gastronomia inalta.
Crama Liliac are vinuri ce contin urmatoarele soiuri de struguri: Feteasca Alba, Feteasca Regala, Feteasca Neagra, Merlot, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Gris si Pinot Noir.
Nectar of Transylvania este unul din vinurile care este obtinut cu mult efort si multa grija, dupa metoda Schilfwein. Vinul este galben auriu si contine 11,5 % alcool, fiind obtinut din soiul de struguri Muscat Ottonel. Acest vin este excelent pentru deserturi cremoase sau cu fructe.
.