Podgoria Dealu Mare este situata pe paralela 45 in conditii asemanatoare ca in regiunile Bordeaux sau Toscana fiind intinsa pe zeci de kilometri.
Avand o istorie si o traditie viticola bogata, care isi intinde originile pana in vremea dacilor, Podgoria Dealul Mare are cele mai bune conditii pentru culturile soiurilor din care se obtin vinuri rosii.Podgoria se intinde pe o suprafata compacta de 70 de kilometri si aproape 14.500 de hectare, fiind situata in zona deluroasa a Carpatilor Meridionali.
Pe langa gama de vinuri rosii este bine reprezentata si gama de vinuri albe.La Dealu Mare se produce si Riesling, Feteasca Alba, Pinot Gris sau Sauvignon Blanc. Zona prezinta un microclimat mediteranean, care ofera vitei de vie conditii de dezvoltare speciale.Strugurii au parte de soare, in medie, cu 14 zile in plus pe an fata de alte zone ale tarii.
Podgoria Dealu Mare isi are radacini adanci in istoria locului.In secolul IV, in aceasta podgorie regele vizigot Atanaric si-a ascuns comoara, cunoscuta sub denumirea de “Closca cu puii de aur” sau “Tezaurul de la Pietroasa”.
La est de Urlati sunt situate dealurile de la Cepturi, mentionate inca din secolul al XVI-lea, cu mosii pe care se cultiva vita de vie.
In anul 2002 doi intreprinzatori romani contribuie la renasterea culturii vinului in Romania infiintand compania S.C. Domeniile Dealul Mare Urlati.
In anul 2008 societatea a primit premiul de excelenta pentru compania cu cele mai performante utilaje pentru producerea vinului.
La Domeniile Urlati sunt cultivate soiuri de struguri precum: Feteasca Alba, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Riesling, Feteasca Neagra si Cabernet Sauvignon.
Cel mai cunoscut produs care leaga traditia locurilor cu prezentul este Pelinul.
Pelinul de Urlati se gaseste in trei variante: Alb, Rosu si Roze.
Acesta se poate servi alaturi de salatele de fructe.
Se poate folosi si la prepararea unor cocktail-uri.
La Rafinat.ro produsele din gama PELIN au un pret special !