Cunoscut pe piata ca “eticheta rosie”, Cabernetul Sauvignon de Oprisor nu mai are nevoie de nicio introducere, el fiind deja pe lista consumatorilor care prefera un vin rosu fructat. Desi nu este usor sa te remarci intre atatea soiuri de Cabernet, desi pentru a fi savurat in toata splendoarea sa, un cabernet trebuie lasat sa creasca, sa se faca mare si sa fie consumat putin mai tarziu, oenologii de la Oprisor au reusit sa gaseasca reteta succesului cu acest produs si sa poata fi savurat cu succes de tanar. Insa este clar ca, fiind un Cabernet, cei castigati sunt cei care se trezesc mai tarziu sau il uita pe vreun raft si il descopera in vreo doi ani, cand este suficient de matur ca sa poata fi scos la o conversatie intre adulti.
Cabernet Sauvignon-ul de la Oprişor spune mai mult despre aşezare decât se poate reda în cuvinte. Aduce laolaltă zile de blestem, de ger şi caniculă, cu zile în care niciun om cu mintea întreagă nu ar părăsi Oprişorul. Tumultuos, ardent, bogat, inteligent, convingător, învăluitor, parfumat precum un colţ de Rai şi săţios cât îi stă bine „vinului de înţelepciune”, aura acestui Cabernet de autor nu-l depărtează de pecetea pusă unui vin de terroir. Este haina pe care şi-o îmbracă Oprişorul când iese în lume.
“Eticheta rosie” este atat de cautat de cunoscatori incat se epuizeaza inainte de vreme. Recolta de 2015 tocmai ne-a facut cadou o editie limitata de 22.000 de sticle.
Deja disponibile pe Rafinat.ro va invitam sa le savurati. Grabiti-va, mai sunt 21.999, 21.998, 21.997…