Insula Samos este faimoasa pentru vinurile dulci, din antichitate si pana in zilele noastre.
Vin Doux este unul dintre cele mai populare vinuri dulci din Grecia si din afara ei. Un best seller cu palatin exploziv, arome puternice si postgust lung. Un vin dulce care trebuie incercat.
Vin Doux, un membru al prestigioasei familii Vins de Liqueurs, este cel mai popular vin din Samos!
El va sta azi la baza retetelor noastre de cocktailuri, numai bune pentru zilele calduroase de vara.
Vanillatini
Vin Samos 40ml
Vodka Stoli Vanila 30ml
Metoda: Amestecare
Decor: Pastaie de vanilie
Pahar: Martini
Turnati ingredientele intr-un shaker plin cu gheata si amestecati puternic pentru 30 de secunde.
Se toarna intr-un pahar de martini tinut in prealabil la gheata.
Golden Sour
Vin Samos 60ml
Metaxa 5* 20ml
Suc de lamaie 30ml
Metoda: Amestecare
Decor: Coaja de lamaie
Pahar: Cocktail
Se toarna ingredientele intr-un shaker si se amesteca bine pentru 30 de secunde
Se serveste intr-un pahar de cocktail tinut in prealabil la gheata. Se orneaza si se savureaza!
Samos Sangria
Vin Samos 80ml
Suc de ananas 20ml
Suc de lamaie 10ml
Metoda: Amestecare
Decor: Coaja de lamaie sau portocala, boabe de struguri, frunze de menta
Pahar: Goblet (pahar cupa)
Se amesteca toate ingredientele timp de 30 de secunde in shaker.
Se toarna intr-un pahar goblet tinut in prealabil la gheata.
Savurati!
Ginger Wine
Vin Samos 100ml
Suc de ghimbir 50ml
Metoda: Turnare
Decor: Felie de lamaie
Pahar: Highball (pahar inalt)
Se toarna vinul Samos intr-un pahar inalt, se adauga sucul de ghimbir, se adauga gheata.
Se decoreaza si se savureaza
Samos Mojito
Samos Doux 120ml
Suc carbogazos de lamaie
5 frunze de menta
2 felii de lamaie
Metoda: Turnare
Decor: Coaja de lamaie, frunze de menta
Pahar: Collins (pahar semiinalt)
Se toarna Vin doux intr-un pahar collins plin cu gheata, se adauga restul ingredientelor.
Se orneaza si se savureaza.
Banana Smoothie
Samos Doux 100ml
1/2 banana
Frisca 10ml
Metoda: Amestecare in blender
Decor: Felii de banana, frunze de menta
Pahar: Cocktail
Se toarna toate ingredientele intr-un blender plin cu gheata pisata. Se amesteca bine pana devine cremos.
Savurati!
Melon Smoothie
Samos Doux 100ml
Pepene galben 50gr
Suc de lamaie 10ml
Metoda: Amestecare in blender
Decor: Bucati de pepene, frunze de menta
Pahar: Cocktail
Se adauga toate ingredientele intr-un blender plin cu gheata pisata, se amesteca pana devine cremos.
Se decoreaza si se savureaza.
Samos Screw driver
Samos Doux 100ml
Fres de portocale 50ml
Metoda: Turnare
Decor: Felii de portocala, boabe de strugure, frunze de menta
Pahar: Highball (pahar inalt)
Se toarna ingredientele intr-un pahar inalt.
Decorati si savurati.
Samos Spritzer
Vin Samos 100ml
Apa minerala 40ml
Metoda: Turnare
Decor: coaja de lamaie
Pahar: Goblet (pahar-cupa)
Se serveste intr-un pahar goblet plin cu gheata in care se toarna vinul Samos si apa minerala.
Decorati si savurati.
Samos Breeze
Samos Doux 100 ml
Suc de mango 80ml
Suc de lamaie 10ml
Metoda: Turnare
Decor: Frunze de menta
Pahar: Collins
Turnati vin Samos intr-un pahar plin cu gheata. Se umple paharul cu suc de mango si lamaie.
Se decoreaza si se savueaza.
Mai multe detalii despre Vin Doux
Culoare aurie. Nas intens si armonios, constand in mare parte din arome primare de flori, fructe si miere. Gust moale si dulce natural, dulceata care, totusi, este legata de aciditatea vinului. Postgust de durata lunga.
Atat aspectul cat si aromele sale se dovedesc irezistibile pentru iubitorii de vinuri care apreciaza culoarea sa de un auriu palid si aromele ispititoare de gem de caise, pepene copt si bomboane caramel. Primul gust este o experienta exploziva, cu o abundenta de arome gravitand in jurul strugurilor Muscat exprimata in prospetime pura. Vin Doux este un vin care pastreaza din plin aroma primara de Muscat si se cere sa fie savurat cu inghitituri lungi.
Asocieri culinare: Branzeturi albe si cu mucegai albastru, fructe. Feliile de pepene galben cu prosciutto nu au avut niciodata un companion mai bun decat Vin Doux, care este la fel de bun cu o varietate de alte feluri de mancare sau deserturi. Este un tip de vin care se poate consuma proaspat si rece la 8-10°C.