Descriere
BERTANI, Reciotto dela Valpolicela Valpantena DOCG, 500 ml
Bertani produce Recioto cu două soiuri de struguri cultivate pe dealurile din Valpantena, aceleași soiuri folosite pentru a face Amarone. Folosim ciorchini putini cu cea mai buna expunere la soare, apoi uscati pe ramele traditionale “rasinoase”, rame de bambus, timp de aproximativ trei luni. Notele tipice de cireș apar din cauza îmbătrânirii neobișnuite în butoaiele de lemn de cireș și, în cele din urmă, devin o concentrație de vișină și vișină. Recioto este dens și catifelat; lasă palatul curat cu un gust de nuci care îl face unic printre vinurile dulci: roșu dulce, intens, cu taninuri de stejar elegante.
Crama Bertani a fost înființată în 1857 de către frații Giovani Battista și Gaetano Bertani, în Quinto di Valpantena, la nord de Verona. Gaetano a fost expert în arta vinificației, având în vedere tehnici noi din Franța de la profesorul Guyot, considerat un expert important în viticultură. Începutul activității lui Bertani a coincis cu spiritul inovării care i-a determinat să folosească cele mai recente tehnici de producție, atât în viță, cât și în pivniță, și să le aplice la toate proprietățile din Valpantena și Soave, respectând terroirul și tradițiile agricole din zona.
La mijlocul secolului al XX-lea, când au cumpărat Tenuta Novare, în Valpolicella Classica, Bertani a pus în aplicare studiul de jumătate de secol pentru a produce “vinul“. Acesta a fost începutul lui Amarone, vinul iconic din această zonă, cu primul vintage datând din 1958.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.